IT-Tjek

Hvornår har I sidst fået gennemgået Jeres IT setup? Nogle gange kan “friske øjne” opdage uhensigtsmæssigheder eller måske steder der kan spares penge! – Uagtet hvad, er det en minimal investering med et tjek.

Kører det ikke som det plejer da?

Det er set før, IT installationen har flere år på bagen, der har været mange kokke inde over fra virksomheden og lige så mange udefra. Alle har haft de bedste intentioner, men der er aldrig sket overdragelse i opgaver, det betyder at den ene ikke ved hvor den anden sluttede. Så forventningsafstemningen er udeblevet, man tænker nok at “det havde den anden IT mand styr på” ?!
Det havde han så ikke, eller rettere nåede han ikke, da han fik nyt job.
Det vi vil forklare med denne “smøre” er at man IKKE må tage det for givet at alt er OK uden at have vished herfor. Hvis man mener at det er OK så er det fint, men hvis man ikke gør så tænk over følgende:

 

Listen her ved siden af, indeholde “nogle” af de ting der vil blive snakket om, ved et IT-tjek. Har I som virksomhed bare tvivl ved én af disse punkter, så få det undersøgt hurtigst muligt. Enten af Jeres IT kompetence i huset eller tag fat i os, vi bistår gerne med dette.

En lille historie fra det virkelige liv. Ved besøg ved en virksomhed for at lave et uofficielt IT – tjek (Vi var ikke leverandør), fik vi fortalt der var styr på alt, specielt backup, de testede løbende. Det er korrekt, det gjorde de også, men på deres ERP server, hvor SQL databasen med al økonomidata og produktionsdata lå på, var der lavet en undtagelse i backup programmet. Hvorfor vides til dato stadig ikke, men nogen har gjort det af en årsag og glemt at slå det til igen. Vi kunne i logfilerne se det var 1,5år siden den sidst havde taget backup……ja, vi lader lige denne stå et øjeblik 🙂

R

Har vi testet vi kan gendanne fra backup og data eller VM virker?

R

Hvor mange brugere er her ikke mere, men stadig aktive i miljøet?

R

HVOR har vi egentligt data henne?

R

Er vores servere, accesspoints, switche, firewalls, antivirus opdateret - eller er det så gammelt at det slet ikke kan mere?

R

Kan brugere tilgå mere data end de har behov for? (end de må?!)

R

Er der gamle "huller" i vores firewall der ikke anvendes mere - eller et KÆMPE hul, der anvendes - af hackere!?

R

Har vi krypteret vores computere, så tyvene ikke kan få fat i data på harddisken?

R

.....listen fortsætter

Ja – det er frustrerende når man troede der var styr på det 🙂

Kontakt os!

Adresse

Lindholm Havnevej 31
5800 Nyborg

Ring til os

+45 70 40 50 28

Share This