Netværks design

Hvis I er på vej til at skifte Jeres netværksudstyr ud (switche, accesspoints m.m.) så lad os tage en dialog først, måske er tiden til noget nyt som SD-WAN løsninger og andre smarte ting!

MPLS kan laves på mange måder

Flere virksomheder har købt MPLS linjer ved deres ISP igennem mange år, det har virket upåklageligt, det har været dyrt, der har været alternativer, men ikke tid til at se det efter!
Her vil vi gerne assistere! – mange virksomheder vi har arbejdet for, har opnået en kæmpe besparelse ved at skifte de dyre MPLS linjer ud, med helt almindelige Internet linjer. I “gamle” dage da alt gik langsomt og man kørte IP-telefoni, var det vigtigt med QOS og nogen der garanterede at der altid var luft på linjen, til en telefonsamtale. Sådan er det ikke mere, eller måske er det, men linjerne er blevet mange gange hurtigere og telefonisystemerne bedre og mindre sårbare.
Når man “hjemtager” sin MPLS, så er man ansvarlig for den og skal selv holde øje, hvis man ikke har tiden til det, tilbyder vi at gøre det for Jer. De nye løsninger er så smarte og hvis man eks. flytter ind i lejet kontormiljø, sætter man bare “MPLS”-boksen i væggen og så er man på firmaets netværk og kan tilgå ressourcer.  -boksen skal ikke engang forbi IT afdelingen men kan sendes direkte fra distributør – det sparer tid – og penge.

Snakker man switchede net i virksomheden, så er det her man skal til at tænke over at mikro-segmentere! – Vi husker nok alle da Maersk med flere, blev lagt ned i 2017. Maersk måtte reinstallere 4.500 servere og 45.000 computere! – havde de haft segmenteret deres netværk havde skaderne været noget mere minimale (bagklogskab er jo nemt!). Desværre ses det stadig at mange virksomheder har ét stort åbent LAN hvor alle PC’ere og servere er på og endnu værre – deres produktionsapparat er på samme net, hvor der er ældre pc’ere med gamle Windows versioner uden AV på, man kan nok fantasere sig til resten.
her har vi mange gange hjulpet virksomheder med at segmentere nettet op i VLANS og lavet helt specifikke firewall regler til dette – det er bare ikke dumt at få gjort!
herunder en fin illustration, hvorfor det er godt at få “vandtætte” skotter imellem de vigtige led i organisationens netværk. 

 

Kontakt os!

Adresse

Lindholm Havnevej 31
5800 Nyborg

Ring til os

+45 70 40 50 28

Share This